Duben 2009

PoZaStAvUjU bLoG!!!

23. dubna 2009 v 15:53 | MaRtUsQa |  →Diskuze blogu
...AhOjQy...
...Je Mi To MoC LíTo...
...PoZaStAvUjU bLoG...
...Na BlOg sE MoC nEdOsTaNu...
...A sBéÉnKa PlS. sI mNě NeMaŽtE...
...NeWiM SiCe Na JaK DlOuHo To bUdE ...
...AlE KomEnTíKy pLs. PiŠtE...
...A DnEsKa VáS JeŠtĚ ObĚhNu...


SlOvNí FoTbÁlEk....

13. dubna 2009 v 15:06 | MaRtUsQa

ZaČíNáMe pÍsMeNkEm B...

PiŠtE VšE VeLkÝm PíSmEm... NePiŠtE zDe nOrMaL kOmEnTy jEnOm dO SlOvNíHo fOtBáLkU a JeTo nA PoSlEdNí pÍsMEnO vŽdYcKy...







MiX -PiXeLeK..

11. dubna 2009 v 18:44 | MaRtUsQa |  →Pixelky






PiXeLeČkY..-vAjÍčKa..

11. dubna 2009 v 18:41 | MaRtUsQa



Rychlá pizza

6. dubna 2009 v 14:55 | MaRtUsQa |  recepty
Suroviny:
Na těsto potřebujeme:
500 hladké mouky
1 PR do pečiva
12 lžic oleje
300 ml (3dcl) vody
vše smícháme vypracujeme měkké těsto které položíme na klasický velký plech a do všech stran rozmačkáme
ostatní suroviny na vrch dle uvážení chuti a dle toho co doma máme
např.kečup,dábelské tousty,paprika,strouhaný sýr,žampiony,měkký salám aj.
Postup:
na olejem vymazaný plech položíme těsto,rozmačkáme do stran,potřeme kečupem nebo tím co doma máme dle chuti já potírám např.ďábelskými tousty nebo kečupem,pokladu nakrájenou zel.papriku,pokladu konzervované žampiony a navrch posypu strouhaným sýrem,záleží na každém dle chuti(i koření sůl,bazalka dle toho co má kdo rád)
pizza se peče opravdu malou chvíli zhruba 15-20 minut ve vyhřáté troubě na 200-250st.
poznáme podle toho že okraje těsta jsou růžové a když mírně nadzvedneme z plechu tak i ve spod je pečené těsto narůžovělé
-těsto vyjde na klasický velký plech a příprava není náročná ani na suroviny ani na čas
Přeji dobrou chuť

Slaní šneci z listového těsta

6. dubna 2009 v 14:55 | MaRtUsQa |  recepty


POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 listové těsto (nejlépe chlazené, mr. moc nevykyne), asi 3 - 4 žloutky, 20 dkg šunky, 20dkg anglické slaniny, 20dkg eidamu

POSTUP PŘÍPRAVY

Listové těsto rozválíme na tenký plát, potřeme ho žloutkem (celé vajíčko nedělá dobrotu), na to poklademe připravenou směs (uzeniny se nakrájí na nudličky a sýr nastrouhá na hrubo) po celé délce a začneme rolovat jako klasický štrůdl. Každé zahnutí je lepší potřít žloutkem, aby to lépe drželo pohromadě. Vznikne z toho vlastně váleček, který dáme do lednice aspoň na 3/4 hodinky odležet. Pak nakrájíme na kolečka silná asi 1.5 cm a dáme na plech s pečícím papírem řezem dolů, trochu přimáčkneme a okraje potřeme žloutkem ( z 1 list. těsta udělám asi 16 kousků). Pak pečeme do zlatova... Jednoduché a výborné i jako teplá večeře.

1. krok
2. krok
Výsledek

Langoše

6. dubna 2009 v 14:53 | MaRtUsQa |  recepty
1/2 kg hladké mouky, kostka droždí, lžička soli, 3,5dcl mléka. Jestli-že bude těsto ještě tuhé, přidejte určitě ještě mléko, lépe se pak těsto rozvaluje. Droždí dáme do teplého mléka a rozmícháme. Nenecháme ho kynout. Děláme placky, které pečeme v rozpáleném fritovém hrnci, kde se krásně na těstě udělají puchýře. Když těsto nespotřebujete, můžete ho dát do lednice a použít druhý den.
Langoše pomažeme česnekem , posypeme sýrem a ozdobíme kečupem.

Pomazánka z krabích tyčinek

6. dubna 2009 v 14:52 | MaRtUsQa |  recepty

!!!NEKOPÍROVAT!!!


ingredience:
  • porek
  • krabí tyčinky
  • zakysanou smetanu
připrava:
do misky nasypete najemno nakrájený porek a rozmrazené krabí tyčinky , přidáte zakysanou smetanu a vše smícháte dohoromady , zdáli se vám že pomazánka není dost ochcená přidejte lžičku tatarské omáčky a pomazánka je hotová já osobně si to dávám na topinku je to výborné...